Vesttun’s Ninja Litimor To Image

 

 

 

IMG_0016

Kallenavn:
Ninja

Født:
14. mai 2007

Foreldre:
Far: Maleza Highlighted Harvestman
Mor: Vesttun’s Evita Black Image

HD/Øyne
HD: A
Øyne: Fri som valp – fri som voksen

Ninja ble født av Evita i ett kull på syv, der den ene tispen var døfødt. Valpene kom flere dager for tidlig. De var lange og tynne men veldig aktive og ble etter hvert noen herlige små bamser.

Ninja var ved fødsel nesten helt svart med stor hvit krage. Vi lurte til å begynne med på om hun var tricolor, men fant ut at det kunne ikke stemme da pappaen hennes Buffy fra kennel Maleza er sobeldominant.

Litimor som vi kallte henne som liten ble reservert for en familie som i utgangspunkter hadde bestillt en tricolor valp. De ville ha henne på hånd siden hun hadde så mørk god sobel farge. Etter en stund ombestemte de seg og Litimor ble avbestillt. De andre søskenene hennes var bestillt og noen familier hadde alt fått avslag, siden vi ikke hadde flere valper igjen.. Vi bestemte oss derfor til å beholde henne selv siden dette var Evitas siste kull og vi ønsket å beholde mer av Nine og Evitas linjer.

Ninja fikk det første navnet sitt fra Eivinn på La Vida, som hele tiden kallte mormor Nine for Ninja. Litimor har hun fått fra en barnebokfigur og Image er hennes «familie navn» på mor siden. Det var kallenavnet til oldemor Paliando’s All or Nothing og stamtavlenavn på Nine og Evita, samt flere av hennes søsken.

Hun har etter hvert fått en nydelig varm sobelfarge og ligner en god del på sin tante Bellami. Kun hodene er forskjellige og vi tar ofte feil. Da Evita ble syk av sorg når søsteren Queenie døde, overtok Bellami som endelig fikk «sin egen valp» å ha omsorgen for. Dette gjelder fortsatt.

Ninja har vært på 2 valpeskuer hvor hun ble BIR og BIM, men nå er hun inne i en periode hvor hun ikke liker seg på trening eller i ringen. Hun har nettopp hatt sin 2. løpetid og er nok litt angrepet av hormoner.

Hun protesterer hardnakket hvis hun ikke får valpefor i skålen sin, men ellers er hun stor jente. Mia har lært henne å plaske i vannskålen og vi fikk mye arbeid med å venne henne fra det. Ellers har hun også lært å lukke øynene og smile når hun skal innynde seg hos oss eller de andre hundene.

Hun er nå minstemann i flokken og har oppgaven med å varsle flokken hvis det er noe å melde fra om, til de andre. Uglene og hakkespetten og tildels ringduene var ikke så populære i en periode. Ninja opplever jo sin første vår og er ikke vant med alle lydene. Dessuten varsler hun med et par boff hvis naboene har besøk etter at vi har lagt oss. Når de andre ikke reagerer tier hun still og legger seg til å sove.

Ninja er kort sagt en herlig kreativ junior tispe som finner på mange ting. Hennes store bror Lucas og Mac (som er yngst av hannene) er veldig «forelsket» i Ninja og vil leke med henne hele tiden.

Oppgaven vår nå blir å sosialisere henne alene, ta henne ut fra flokken slik at hun kan få egne meninger og opplevelser.
Hun er Henrik sin nye 2.hund etter Queenie og hun er veldig fornøyd med å ha fått sin egen av barnebarna våre. Ninja er en nydelig tøff 1. åring som ikke er redd for noe, men bare veldig nyfiken.

Vi gleder oss til tiden frem over og angrer ikke en dag på at vi beholdt henne selv.