Vesttun’s Nine The Blue Chinadoll

«Queenie»

Født: 24.11.98

Far: Cansha’s The Clay In Black Mor: NUCH Blue Label’s Keep Up The Image

Queniee

Queenie er Nines eldste datter og blev født under dramatiske omstendigheter, en høstkveld, i et kull på fire. Heldigvis reddet veterinæren mor og 3 av valpene. Queenie har arvet morens utrolige blåfarge sammen med sine kullsøsken. Hun blir mer og mer lik Nine i vesen og utseende etter hvert som tiden går. Dessverre mistet hun begge kullene sine og måtte ta livmoren den siste gangen, så Queenies blåfarge er nok borte for senere generasjoner. Selvfølgelig kan den komme igjen gjennom Raymond (bror til Nine) sine avkom men det vil tiden vise. Queenie er nå ”første tante” i flokken og overtar valpene etter hvert som mødrene deres vil ha avlastning. Selv synes hun at Evita som er hennes tricolor lillesøster, kan avse alle hennes valper til Queenie. _Det rare er at Evita så gjerne lar søsteren hjelpe til. De andre tispene vil ha et ord med i laget med egne valper, men stort sett får Queenie viljen sin. Hun er svært flink og husker ”sine” valper selv om noen av dem nå er godt voksne. Queenie er Henrik sin hund hos mormor og morfar, hun er frisk og rask, en hund som prater og synger hele tiden. Vi gleder oss nå til å stille henne som veteran. Lykke til Queenie, du er en stor personlighet i likhet med din mor

Queenie fikk en kort utstillingssesong som veteran, med siste utstillingen sin i Haugesund i mai 2006, der fikk hun Cert, ble BIR voksen og BIR veteran. Hun storkoste seg i ringen og vi gledet oss til å ta henne med på flere utstillinger etter hvert.

I juli samme år var ulykken ute da hun slet av begge leddbåndene i den ene bakfoten. Tøff som hun var ble hun operert ved Smådyrklinikken, som er spesialist på dette og litt etter litt kom hun seg. I november måtte hun igjennom en ny operasjon. Denne gangen for å få fjerne det ene kunstige leddbåndet som var begynt å irritere henne. Hun kom seg raskt og haltingen ble mer og mer borte.

Hun og lillesøsteren Evita delte lederjobben for flokken. Da Evita fikk nye valper var Queenie veldig interessert og bare ventet på å få overta dem, slik hun hadde fått gjøre med de andre 2 kullene til Evita. Queenie fikk aldri selv levende valper, så søsteren sine kull ble nok en erstatning for dette.

Sommeren gikk og vi vurderte om vi skulle ta henne med til Nesbyen i år, men fant ut at vi skulle vente med å stille henne til BSBK, da det var lenge for henne å ligge i bilen helt til Østlandet. Queenie virket ulykkelig da vi dro østover, til tross for at Trine og Irmelin var hjemme hos oss for å passe de andre voksne hundene og valpen.

Den helgen begynte hun å hoste litt med en helt spesiell lyd. Da vi kom hjem igjen så vi at hun ikke var helt frisk. Vi tok tempen på henne og gav henne ormekur, Dagen etter bar det til Stend for sjekk, da vi ikke skjønte hva som feilte henne. Diagnosen var problemer med hjerte ,som hun fikk medisin for. Vi dro hjem med henne etter å ha fått ny time for kontroll om 14. dager.

Hun kom seg etter hvert og vi trodde det gikk den rette veien. Den dagen hun skulle på kontroll ble hun akutt veldig dårlig og ble avlivet på undersøkelsesbordet. Vi var i sjokk, har aldri opplevd noe lignende. Det var ingen trøst at veterinæren sa det ikke var noe arvelig men at gamle hunder av alle raser kunne få denne typen hjertesvikt. Vi synes ikke hun var gammel, bare snart 8 år, og hadde selvfølgelig håpet at hun skulle få bli iblant oss lengre. Men uansett måtte hun få slippe så syk som hun var.

Savnet etter henne er stort. Vi føler på en måte at vi også har mistet moren hennes Nine, for andre gang, for de to var så like i utseende, farge og i væremåte. Det ble på ny veldig stille i flokken. Verst er det for Evita som enda ikke er sluttet å sørge. Hun vil ikke styre flokken lengre så nå håper vi at den første tispen som får nye valper vil overta ledelsen. Den usikkerheten som råder i flokken uten en ledertispe er ikke noen god situasjon. Selv om Ivan er en flott alfahanne, trenger han hjelp av en tispe som han kan samarbeide med.

Vi håper dessuten at Evita også vil ”komme tilbake” til flokken på en naturlig måte. Bellami som er tanten til Evitas lille Ninja har nå heldigvis overtatt ansvaret for henne. De to koser seg sammen og Ninja får den omsorgen hun trenger som ikke moren orker å gi henne akkurat nå. Selv om vi har mange hunder hjelper det ikke når vi mister en av dem. At vi også mistet Youtee for noen månder siden gjør ikke saken bedre. Hver og en har sin spesielle plass i hjertene våre og kan ikke erstattes.

I dag kom Queenie sin urne tilbake til oss, og den skal plasseres sammen med hennes døde slektninger. Hun vil alltid bli en del av Vesttun.

Takk for all gleden du gav oss Queenie.

Vi skal ta vare på alle de gode minnene.