Vesttun’s Cora Black Youtee

  1998 – 2007

«Youtee»
Født: 23.5.1998

Youtee

Far: Einstapevoll’s True Black Tico
Mor: Windiacre Vanessa

Youtee er født hos oss i et kull på 11 valper. Og hun fikk et godt hjem i nærheten da hun var ca 18 mnd. Youtee fikk påvist sterk HD som ettåring men fikk behandling med gullstift hos Are Thoresen, kort stund etterpå. Behandlingen var veldig vellykket, Hun lekte og sprang alt dagen etter og Youtee vant etter hvert, flere hundeløp i forbindelse med NCK avd Vestlandet sine familiedager.

Vi har hatt god kontakt med henne opp gjennom årene. Fremdeles er hun helt symptomfri. Hun hopper og spretter og jakter på spennende ting når hun er med flokken på tur. Youtee hadde sterke symptomer på at noe var galt, da hun ble rønket. Vi trodde ikkje hun kunne leve så mange måndene. Ikkje ville hun gå, leke eller hoppe og det er ikkje normalt for en ett åring. Vi så ingen annen utvei en å prøve gullstiften som så mange anbefalte oss. Vi var veldig skeptisk, men skiftet helt mening da vi oppdaget at Youtee fikk ” et nytt liv” over natten. Slike ”under” har vi opplevd flere ganger siden, og vi kan anbefale behandlingen på det varmeste. Nå er vi så heldig her i Bergen at Thomas Øyo ved Stend Dyreklinikk, har lært seg samme behandlingen. Han har gått på kurs hos Are Thoresen og vi er veldig takknemlig for at HD hunder nå kan få denne behandlingen i stedet for å bli avlivet. Disse hundene er like mye verd som andre, bortsett fra avlsforbud. Men de fleste av hundene generelt er jo familiehunder og får jo ikkje valper etter seg. De kan få leve et langt smertefritt liv, på lik linje med frie hunder. Smertene er helt borte, det ser vi på de andre hundene i flokken som varsler med en gang en av dem blir syk.

Nå er Youtee kommet tilbake til Vesttun. På grunn av sykdom, måtte familien hennes, levere henne ifra seg. Vi har lovet å ta godt vare på henne. Forandrer situasjonen seg skal de få henne tilbake. Hun har funnet seg godt til rette, er frisk og rask med et livlig og omsorgsfullt gemytt. Kort sagt en solstråle i hverdagen, og er Silje sin 2. hund her hos oss. Youtee synger på samme måte som sin mor og lukker en øynene, føler vi at Vanessa er tilbake.Vi ønsker Youtee lykke til og håper hun har mange gode år foran seg. Samtidig ønsker vi å takke Linn, Jan og Wenche for de flotte årene hun hadde hos dem.

Youtee har vært en solstråle hos oss. Flokkens ubestidte tante som ville ha et ord med i laget, i flokken og rundt henne. En god hjelp for valpemødrene ved å ta del i pass av flokkens minste. Hun var med på lange turer i terrenget og koste seg etter beste evne.

Høsten 2006 begynte hun å skrante og vi tok henne til veterinær, som ikkje fant noe galt med henne. Hun var litt opp og ned og vi tenkte kan hende det var alderen eller høst/vinter depresjon. Hun mistet matlysten litt etter litt og kastet også opp innimellom, Enkelte ganger virket det som hun trakk opp magen i smerte. Hun ble videre utredet av en spesialist ifra Veterinær høyskolen, som var i Bergen for å holde kurs. De fant en kraftig tarmsykdom og det ble tatt masse prøver av henne. Den triste nyheten kom, at hun var uhelbredelig syk og bare kunne holdes i live en kort stund med kortisonsprøyter og diettfor.

Etter en kort tid mistet hun på nytt matlysten, hun ville ikke delta i lek men sov mye og var veldig trist i øynene, Hun trakk opp magen og ville helst være på fanget vårt, eller helt i fred for alle. De andre hundene ble veldig urolig. Det virket som de var klar over hvor syk hun var. I samråd med veterinær tok vi den tunge avgjørelsen og lot henne få sovne inn. Youtee har hatt et svært godt liv og oppnådde en alder av 9 år. Hun hadde ikkje plager med hoftene sine til tross for HD statusen. Så i hennes tilfelle var gullstiften som Are Thoresen la inn, i begge potene hennes, som ettåring, redningen for et langt og smertefritt liv.

Flokken er nå rolig og harmonisk. Etter at de fikk snuse på halsbåndet og lenken hennes falt de helt til ro. Vi savner Youtee, men innser at det var det beste for henne. Vi har mange gode minner knyttet til Youtee. Når urnen kommer tilbake skal den settes ned på Vesttun, sammen med hennes avdøde slektningar som tilhørte oss. Vi tror nå at du har funnet tilbake til din mor Vanessa og ønsker dere alt godt på de evige jaktmarker.

Takk for alt du var for oss Youtee.