Vesttun’s Evita Black Image

«Evita»

27.10.99 – 10.06.2009

Evita1 Evita2

Evita er Nines yngste datter og svært lik sin mor, bortsett fra fargen. Hun kom i et kull på 4 hvor alle var tricolor. Hun har vært med på litt av hvert men nå liker hun seg best hjemme.

En oppfinnsom sjel som i sin barndom fant på mye rart. Hun har fra hun var liten fått bli med når vi dro på utstilling, uavhengig av påmelding eller ikke. Da hun var 20 mnd skulle vi til Nesbyen med Nine, Raymond, Queenie, Ivan, Bellami og 2 valper. Vi ville la Evita bli hjemme. Trodde hun ville ha det bedre med resten av flokken og de som skulle passe på hundene, men den gang ei. Hvor mye hun forsto vet vi ikke, men da ”far” begynte å pakke utstyret i bilen krøp hun opp i sekken flere ganger og gikk hele tiden rundt beina på ham.

Gode råd var dyre, men tilslutt ble hun puttet i buret med de små, matkopp og vaksinasjonskort funnet frem, ”mor ” ble hentet på jobben og turen startet. Vi stoppet flere ganger underveis for de små måtte jo luftes. Evita nektet å rikke seg før vi var fremme. Da hoppet hun ut av bilen helt yr av glede. Etter at alle var luftet smatt hun inn i hytten, fant en plass under bordet og la seg til å sove. På den turen passet hun veldig godt på de små, som for å vise at hun også hadde en jobb å gjøre. Det var helt tydelig at hun ville være med når Nine og familien hennes dro av gårde.

Evita hadde et helt spesielt forhold til sin mor så lenge Nine levde. Nine behandlet henne som en liten valp, vasket og stelte henne etter alle kunstens regler. Når Evita fikk løpetid passet moren godt på henne, men da Evita fikk sitt første kull ønsket ikke Nine å delta. Da fikk Queenie overta søsterens ansvar.

Evita har til nå hatt 2 kull og er en frisk og fin tispe. Evita er Mats sin først hund hos mormor og morfar. Det er særlig stor stas når hun har valper. Da vil Mats ha et ord med i laget. Helst vil han at vi ikke skal selge dem, men det er stor stas å få treffe dem igjen på tur eller trening. Evita er mye lyd, hun prater og vil ha siste ordet selv om hun skal viske det, akkurat som Nine.

Evita er nå en voksen dame og er blitt veteran. Hun fødte sitt siste kull 14. mai 2007 og så snart de flytter ut skal hun få bli pensjonist sammen med søsteren Queenie. De er etter vert blitt veldig avhengig av hverandre og styrer flokken samen så godt det lar seg gjøre. Evitas valper er ”felles” valper til begge to. Sansynligvis fordi de er søstre og Queenie ikkje har egne barn. Vi håper at søstrene har mange gode år foran seg og ønsker dem lykke til

_________________________________________

Evita er nå blitt en nydelig veteran med mye pels. Hun sørget seg syk etter at søsteren Queenie døde sist høst, men hun er nå i fin form igjen. Hun har vært stillt noen gangen denne våren med fine resultater og det virker som hun koser seg i ringen. Silje og Iselin har gått i ringen med henne og det ser ut til å være vellykket. Hun er nå ferdig med årets løpetid men vi håper ikke hun slipper alt denne gangen. Hun vil ikke være sjef lengre selv om hun har Lucas, Leah og Ninja etter seg. Dette er jo ting som løfter opp på rangstigen men det skal hun få velge selv. Vi har denne våren stillt henne som veteran sammen med Rex og det synes vi er kjekt. Ett nytt søskenpar som veteraner men denne gangen er begge tricolor. De er nå begge friske og raske og blir 9 år til høsten. Håper de fremdeles får noe gode år sammen. Lykke til.

************************************************************************************************************

Evita begynte dessverre å skrante utover høsten. Hun kom i ny for tidlig løpetid som ikke ville gi seg, og ventet på å få fjernet livmoren på grunn av hormonelle forandringer. Hun ble ikke noe bedre utover vinteren og våren, uten at vi fant ut hva som var galt, til tross for flere veterinærbesøk. Tilslutt fikk vi bekreftet at hun hadde en skjelden kreftform i nese og munnhule og vi ble nødt til å ta farvel med henne. Evita etterlater seg et stort tomrom hos oss og flokken. Heldigvis har hun flere etterkommere hos oss som har mye til felles med sin mor. Hennes kullbror Rex sørget lenge men kom seg heldigvis litt etter hvert. De to var veldig avhengig av hverandre og han overtok pappa rollen til hennes to siste kull, da de ikke hadde noen pappa i kennelen. Nå er omsorgen flyttet til Evitas barnebarn og det ser dessuten ut som han kommer til å overta lederrollen i flokken.

Takk Evita for ditt herlige vesen og for alle de gode minnene du etterlater deg.

Fred over ditt minne.