NUCH Nups’s Sevita Lassie

Lassie

Vårt første møte med Lassie her hos oss, var da hun dukket opp med sine nye eiere, knapt 8 uker gammel. Siden vi hadde hennes far Julian, ville den nye familien vise henne frem og søke gode råd siden de hadde byttet rase.

Etter det hadde vi sporadisk kontakt med henne, frem til høsten 2002. Da kom hun til oss på et 3.mnd ferie opphold og etterpå ble hun værende.

Lassie er en herlig, kjærlig og veldig aktiv hund som har funnet seg godt til rette med de andre hundene våre og oss. Tidligere eiere ønsket en valp etter henne, men hun mistet kullet og vi måtte tilslutt få fjernet livmoren hennes. Hun var veldig syk men kom seg fort heldigvis.

Bare en uke etter operasjonen, tok vi henne med på tur til Stavanger og da storkoste hun seg. Nå er hun en av flokkens ”tanter ”og hjelper til med oppdragelsen av flokkens yngste.

Vårt siste kull som hennes bror Prins er pappa til, fasinerer Lassie, Hun er helt syk etter å få overta dem. Så snart de er gammel nok til å få være ute blir det nok en anledning for henne til å få kose med dem også. Katter derimot har hun ikke klart å venne seg til. Bortsett fra ”fars” pus som hun må godta. Hun ser jo det gode forholdet mellom pusen og alle de andre hundene.

Sist høst tok vi henne med på utstilling i håp om at hun kunne oppnå den røde pris. Hun hadde kun vært på utstilling som valp og en gang i 2002. Stor var vår forundring da vi oppdaget hvor hun koste seg og dessuten tok godt for seg av premier. Hun ble på 3 utstillinger Certvinner og 2 ganger 2.BTK med CK, BIR og BIM Veteran. Nylig oppnådde hun å bli Nr 2 i Årets Vestlands collie, tispe og beste veteran tispe. Samt den røde pris. Ikke verst av en uerfaren 8 år gammel dame. Lassie er alltid så positiv og glad. En gylden tispe som bærer sin alder med verdighet. Vi gleder oss til fortsettelsen og til kommende utstillinger. Samtidig ønsker vi henne lykke til som en av flokken her på Vesttun

17. mai 2008

Lassie er fortsatt en veldig sprek veteran på 10 år I 2007 ble hun BIR voksen og BIR veteran og BIS 4 Veteran på Vestnes Hun oppnådde å bli tildelt årets mestvinnende veteran collie på generalforsamlingen i Oslo for 200, og ble også tildelt den lilla pris for samme året. Hun ble årets veterantispe på NCK avd Vestlandet for 2007og ikke minst ble hun NUCH på NKK i Bergen i mars 2008. Hun har nå tatt Vesttuns rekord fra Raymond og Nine som begge ble Champion 9 år gamle, med kun 3 ukers mellomrom. Tiden vil vise om også Lassi sin rekord vil falle. Utstillingsresultatene hennes kan vi takke Silje for. Dette er ene og alene hennes fortjeneste som har trent og handlet Lassie i flere år. Lassie vil ikke vise seg når Torbjørn eller jeg holder i båndet og da hjelper det lite at hun har så gode bevegeler, nydelig haleføring og god benstamme, Det er synd at hun ikke har valper etter seg, men det er ikke sikkert at noen ville blitt så lik henne som Mia er. Lassie og Silje er helt herlig sammen og det er en opplevelse å se dem sammen i ringen. Hun er frisk og fin og fremdeles en kjærlig og sprek dame. Lykke til vennen .

Det siste halv året har Lassie blitt permitert fra utstilling. Hun begynte etterhvert å miste litt av hørselen etter en kraftig ørebetennelse og vi synes at hun skulle få slippe å gå i ringen selv om hun tilsynelatende ikke var helt enig. I det siste har hun blitt veldig leken og det morsomste hun visste var når noen av de siste valpene kom tilbake på besøk. Da la hun seg på rygg og sprellet med beina og koste masse med dem. Fant leker og prøvde å få oppmerksomheten deres og de elsket dette. Skulle nesten tro at de var hennes egne slik omsorg hadde hun for dem.

Nå er dessverre Lassie borte. Hun ble litt tufs samme helgen som jeg var på Crufts.

I ettertid fikk vi også besked om at hennes bror Prins som bodde på Sotra ble syk samtidig. De var alvorlig syk begge to av forskjellige årsaker og det gikk veldig fort. Det virker som de tok følge uten at de hadde påvirket hverandre.De ble litt over 11 år og begge etterlater seg ett stort savn hos sine familier. Vi fikk en veldig stille flokk etter at de hadde fått snuse på halsbåndet hennes. Det som er spesielt nå er at Lindy har overtatt Lassie sin varsling om når pusen vår kommer på altanen og vil inn og hennes lekelyst. Lindy går nå og bærer på knuten til Lassie og inviterer de andre hundene til lek. Det var veldig tungt å miste Lassie så brått og uventet og vi savner henne mye. Selv om hun hadde fylt 11 år var hun så sprek at vi trodde hun skulle få bli hos oss i flere år fremover men slik skulle det ikke gå. Vi vil takke deg Lassie for den solstrålen du har vært i flokken vår. Du har satt dype spor etter deg. Vi lyser fred over Lassie og Prins sitt minne og ønsker de lykke til på de evige jaktmarker. Tusen takk for at vi fikk lære dere å kjenne som de fantastiske hundene dere var. Klem fra en takknemlig flokk på Vesttun

Min aller kjæreste Lassie har i dag forlatt oss.

Hun måtte i dag avlives, fordi hun fikk problemer med hjertet. Hun hadde blant annet vann på lungene. Hun har aldri hatt noen sykdom tidligere.

Lassie er på mange måter grunnen til at jeg fortsatt stiller ut hunder i ringen. Gleden av å stille henne ut, og måten hun elsket det på, var bare helt fantastisk. Og gleden for begge to ble selvsagt toppet i april 2008, da hun tok championatet på NKK i Bergen 10 år gammel. Det er kjekt å ha slike flotte minner å se tilbake på. Men det er klart, tårene triller bare jeg tenker på det.. For en fantastisk, herlig hund, som har lært meg så utrolig mye. Som kjente meg ut og inn.

Da jeg sto opp i dag, hadde jeg aldri forestilt meg at jeg skulle legge meg igjen med et knust hjerte. Det gode nå, er at hun har det bedre og slipper å ha det vondt, selvom det er så forferdelig trist. Min aller beste firbente venn, for alltid. Jeg kommer aldri til å glemme henne. Jeg ser opp på premieveggen, og der er halvparten fra meg & Lassie. Årets mestvinnende veteran 2008, championat rosetten, tre cert sløyfer, flere BIR, en BIM og flere CK. For en suksess vi hadde, selvsagt ikke så mye når man tenker stort, men mer enn nok for oss. Du strålte i ringen. Du elsket det over alt på jord. Alle våre gode turer, Vestnes-07, hvor vi sammen tok ditt andre cert (og «mitt» første). All treningen; syklingen, løpingen, sosial-treningen på Kilden ol. Jeg har bare gode tanker om deg, og jeg kan bare se positivt tilbake på ditt liv, for det finnes ikke negative tanker om deg, Lassie.

Hvil i fred.

Silje.