NUCH Blue Labels Blame The Handler

1992 – 2005

Raymond

«Raymond»
Født: 24.07.1992

Far: Lynnfield On Your Credit Mor: Paliando’s All Or Nothing

Raymond kom til oss 7 år gammel på et ferieopphold og ble værende her. Spenningen var stor om han ville finne seg til rette, fordi han var godt voksen og ikkje kjente oss eller flokken. Utrolig nok fant han tonen med en gang og knyttet seg sterkt til sin kullsøster Nine, som han ikkje hadde hatt særlig kontakt med siden hun reiste hjemmefra, 8 uker gammel.

Da Nine fikk sitt 3. kull noen månder senere, overtok Queenie, Nines 1 år gamle datter, onkelens ve og vel. Etter hvert ble han inlemmet i hele flokken og alle kunne dra på tur sammen.

Vi tok han med på utstillingstrening og meldte han på til Stord. Stor var overraskelsen da Raymond på sin andre utstilling i Norhordland ble Bim voksen og Bir veteran for dommer Conny Bystrøm. Samme utstilling som Beckie ble satt opp som beste tispe. Vi glemer aldri Raymond, hvordan han strålte, da de gikk opp for ham at jubelen rundt ringen hadde noe med ham selv å gjøre. Etter den opplevelsen var Raymond helt i hundre når vi pakket sakene og tok ham med på nye konkurranser. 9 år gammel, tre uker før Nine, ble han champion i Stavanger. Året etter ble han Bis på NCK avd Vestlandet sin utstilling. Raymond gjorde det svært bra i flere år sammen med sin søster. De var forskjellige bortsett fra blue merle fargen, Nine lys og Raymond dypere blå. Enten likte dommerene den ene eller den andre, så de var aldri konkurrenter.

Raymond ble pappa til 2 kull. Han var en fantastisk pappa i ordets rette forstand og tok godt vare på sine avkom så lenge han levde.

Raymond slet med boreliasmitten som han ikkje ble kvitt, dessuten savnet han sterkt Nine og Julian. Han ville ikke overta flokken og overlot lederjobben til Ivan. Men flokken hadde stor respekt for Raymond så lenge han levde. Selv om han ikkje bodde her så mange år, ble vi svært glad i ham og han har satt dype spor etter seg. Vi har beholdt to av hans valper i 10 kullet. Disse to, Vesttun’s Grace Our Blue Snowqueen (Jeanine) og Nuch Vesttun’s Gazza de Niro in Blue er begge svært lik sin far. Vi føler at vi nå har fått et nytt blått søskenpar som arvtaker etter de gamle.

Da vi tok farvel med Raymond, som var den siste av de gamle, følte vi at en epoke i Vesttuns historie var over, men vi tok feil. De gamle lever videre gjennom nye generasoner noe vi ser eksempel på hver dag. Dette er vi veldig takknemlig for.

Takk for det du gav oss Raymond. Fred med ditt minne.