Einstapevoll’s Red-Gem Julie

6.4.2003 – 27.10.2003

Julie

«Julie»

Julie ble født i et ” ikkje planlagt” kull, og vi falt for henne første gange vi var på besøk. Alle valpene var svært like og ved avreise ble feil tispevalp puttet i bilen. Det ble raskt oppdaget og vi returnerte i full fart for å hente vår rette Julie.

Hun var en utrolig pen og harmonisk valp som fant seg godt til rette i flokken og med Evitas valpekull, som var en måned yngre en henne. Julie og Image som vi beholdt fra dette kullet , lekte og sprang og fant helt tonen sammen. Begge var med på valpeskue og det var Julie som gikk av med seieren de fleste gangene.

Vi gledet oss til å se dem vokse opp, men en kveld begynte Julie å halte litt, dette gav seg ikkje og hun ble tatt med til veterinær et par dager senere Da ble det oppdaget at hun hadde en medfødt hoftefeil som gjorde at hun ikkje kunne leve legre. Hun ble avlivet med en gang og vi var i sjokk i lang tid etterpå. Ingen ting kunne gjøres. Det var noe som hendte en sjelden gang og hennes gode og aktive liv hadde vært årsak til at dette ikkje var blitt oppdaget tidligere. Dette var meldingen vi fikk fra veterinæren og som vi må leve med. Vi fikk tilbud om ny valp fra oppdretter, men avsto, fordi det ikkje ville være rett av oss å hente Julies søster, som hadde funnet seg godt til rette hos oppdretter. Uansett ville ikke vi fått vår Julie tilbake. Den andre tispen var like vakker og harmonisk og minner oss om hvordan Julie ville vært hvis hun hadde fått leve.

Det er vondt å miste hunder i alle aldre, men dette er noe av det tyngste vi har opplevd med hundene, spesielt fordi vi ikkje var noe forberedt på at det skulle skje. Men vi er en dyrebar erfaring rikere, at livet plutselig kan ta slutt uansett alder. Vi er takknemlig for at vi fikk gi henne et godt liv de måndene hun var hos oss og fordi vi fikk bli kjent med Julians lille oldebarn. Hun var forresten oppkallt etter. Julian

Nå har hun det ikkje vondt lengre og det får være vår trøst. Derfor vil vi lyse fred over hennes minne..