Attivio Emilio Mio av Miomin

1990 – 2000

Robin

«Robin»
Født: 06.03.1990

Far: La Vida’s Amazing Blaze Mor: Dark-Crystal’s Dansing In The Dark

Robin «skulle vært» mørk sobel maken til Truls, men av ulike grunner valgte han «far i huset» og ble med til Vesttun, 8 uker gammel. Som ny hund fikk han raskt flere oppgaver.

Prøve å fylle litt av tomrommet etter Wick, bordercollien vår som døde uken før, 13 år gammel. Få far som hadde store ryggplager ut av sengen og på tur, ta del i barnas lek eller hjelpe «mor » i hagen. Dessuten hjalp han til når vi hentet inn kalvene, pusen måtte også vaskes og stelles. Alt var bare lek og moro men det var tydelig at han savnet en hundevenn .Julian ble hentet på Elverum hos Lyseggen da Robin var 8 mnd og de to ble helt uadskillelige, et vennskap som varte livet ut. Robin utviklet seg til en stødig, god leder av den voksende flokken, som ikkje tillot urettferdighet eller bråk.

Han var ikkje mye på utstilling men vi husker godt «da vi drog på ferie» til Stavanger og han vant fargepokalen for beste tricolor, på NCK avd Rogalands spesialutstilling for Collie og Sheltie. En langbeint 6 mnd valp som var klippt etter alle kunstens regler, helt inntil bakbeina. Vi har smilt mange ganger når vi tenker på det, Sitt første cert fikk han i Ølen hvor dommer Tore Edmund spesielt vektla hans gode gemytt.

Robin gjennomførte lydighetskus og agillity kurs , samt bestått funksjonsanalyse. Etter hvert ble han pappa til 5 vakre kull. Ett av dem ble født her på Vesttun.

Han var en snill og omsorgsfull pappa som passet godt på sine to døtre Beckie og Ronja. Spesielt husker vi den nyttårsaftenen da kullet var 5 uker og lå og sov på valperommet. Vanessa, valpenes mamma var kommet ned i stuen til oss og de andre hundene og sov godt gjennom raketter og smell. Plutselig ble Robin borte og vi lette en stund før vi fant ham, liggende utenfor døren til valpene for å passe på.

Han markerte dem som tilhørte ham, Nine på sin første collietur, og far, hver gang de skulle i ringen. Da bestemor fikk slag , vek han ikkje fra hennes side. Og måtte fjernes med makt da ambulansefolkene kom. Robin var kort sagt en veldig spesiell hund og sine leder egenskaper avlet han videre til sine avkom. Vi takker for den tiden vi fikk ha ham blant oss og lyser fred over Robins minne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s