Asterix The Great

1990 – 2004

Julian

«Julian»
Født: 27.08.1990

Far: Nuch Brilyn Major Tom Of Lynnswed Mor: Sangres Golden Donna

Julian ble hentet på Elverum 9 uker gammel Vi reiste hjemmefra i strålende sol og flått høstvær, kom til Østlandet til fullt snøkaos, hjem igjen til nydelig høstvær med en herlig liten koseklump. Vil husker enda den kjempestore fullmånen over Hardangervidden, mens store trailere fullt opplyst som juletre, havnet utfor veien flere steder. En opplevelse vi sent glemmer.

Julian utviklet seg til å bli en stor pen hjerteknuser som lekte seg gjennom livet helt til han 10 år gammel måtte overta flokken over natten. Da ble han den voksne verdige hunden vi hadde ventet så lenge på.

Julian var på flere valpeskuer og noen få utstillinger med flotte resultater men så gikk det flere år før vi prøvde igjen. Som gammel veteran tok vi ham med til Stavanger og da ble han Bir Veteran og 4. Bis i en alder av 13 år. I ettertid angrer vi på at vi ikkje tok ham med flere ganger.

Han ble pappa til 3 kull meget pene valper, utenfor kennelen. Selv fikk vi ingen etter han, men nå har vi endelig fått ett kull som han er farfar til. De ser veldig lovende ut, så tiden får vise. En av dem blir høyst sansynlig værende på Vesttun.

Ellers har Julian kurs i lydighet og agillity, han var en naturbegavelse når det gjaldt spor, men konkuranser funket ikke. Julian var altfor glad i firbente jenter og da ble konsentrasjonen borte.

Han var en veldig omsorgsfull hund som aldri gjorde utfall mot noen, men han hadde stor respekt i flokken. Han adopterte Vanessas 11 kull, stelte og vasket dem og matet dem med gårsdagens gjenværende vaffler. Han fikk være med å besøke sine andre valpekull og da var han et syn av stolthet.

Et par ganger gikk han alene på hjortejakt. Den ene gangen snudde kronhjorten og ville angripe men da kom Julian pent på plass for finne igjen sporet når hjorten var forsvunnet i skogen. Den høsten ble det langline for Julian, når vi gikk på hundetur i beitet,

Noen dager i 2003 fikk vi oppleve 4 generasjoner, med Julian som far, morfar og oldefar og det var stor stas. Til nå er det Julian som har oppnådd høyest alder av hundene her på Vesttun og vi er takknemlig forat han fikk leve så lenge. Vi lyser fred over hans minne.